Бањалука- Од сутра 22. Међународни сајам књиге

0
1748

Руски писац Вјачеслав Купријанов отвориће сутра у Бањалуци 22. Међународни сајам књиге, који ће окупити око 100 издавача из земље и региона.

Сајам књиге ће књижевном бесједом свечано отворити руски књижевник Вјачеслав Купријанов у 17.00 часова у Спортској дворани Борик, рекла је руководилац Међународног сајма књиге Петра Ивић.

Купријанов је међу највише превођенијих руских писаца, а на српски језик су преведена три његова романа – “Час пјевања”, “Извјештај о анђелу” и “Земљино небо”.

Ивићева је напоменула да је Купријанов, који је рођен у Новосибирску и пише поезију, романе и есеје, добитник награде “Бранко Радичевић”.

Свој штанд на сајму ће имати Народна и универзитетска библиотека Републике Српске, као и Универзитет у Бањалуци и Универзитет Источно Сарајево, а своја издања представиће и Андрићев институт.

– И ове године са нама су издавачке куће Лагуна, Креативни центар и Завод за уџбенике из Београда. Угостићемо и Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, придружиће нам се и издаваштво Вулкана, а међу учесницима је и Публикум практикум из Београда – истакла је Ивићева.

У оквиру Сајма књиге, као и прошле године, одржаће се и Међународни књижевни сусрети, на којима ће учествовати писци из Русије, Румуније, Бугарске, Њемачке, Литваније, Пољске и Хрватске.

Међународни сајам књиге, који организује Глас Српске, биће отворен до 18. септембра, а цијена улазнице је једна КМ.

Извор: СРНА

PODIJELI