Вечерас дочек кошаркашица Србије

0
2305

Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Милица Дабовић изјавила је данас да је поносна на тим због освојене титуле првака Европе.
Кошаркашице СрбијеФото: Beta/AP

Изабранице Марине Маљковић у недјељу су оствариле највећи успјех у историји женске кошарке у Србији, пошто су побиједиле Француску са 76:68 у финалу ЕП у Будимпешти.

– Осећам се као поносан капитен, који је довео свој тим то врха. Осјећај је непроцјењив. Ушле смо у историју. Поносна сам на овај тим, рекла је Дабовићева Танјугу.

Она је најавила опроштај од репрезентације послије Олимпијских игара у Рио де Жанеиру наредне године.

– Наравно да ћу играти на Олимпијским играма, то је био мој сан. Хтјела сам да кажем да је ово, послије Игара у Рију, најљепши начин да се опростим од репрезентације. Освојиле смо златну медаљу, предстоји нам дочек испред Скупштине града, национална пензија, није могло љепше да испадне, додала је Дабовићева.

Према њеним ријечима, дошло је вријеме да млађе снаге добију шансу у националном тиму.

– Вријеме је послије толико година да ослободим мјесто за неке друге дјевојчице које једва чекају да играју за репрезентацију и које то заслужују, поручила је старија од сестара Дабовић.

Дабовићева је у фебруару напунила 33 године, а кошарком је почела да се бави у Херцег Новом 1998. године. Током каријере играла је за велики број клубова, између осталог носила је дресове Беопетрола, Црвене звезде, Војводине, Јекатеринбурга, Спартака из Москве, Бешикташа, Партизана, Загреба и Лиона.

Свечани дочек поводом великог успјеха женске кошаркашке репрезентације Србије и освајања првенства Европе у Мађарској и Румунији биће организован вечерас од 20 сати испред Скупштине града. Пренос на РТРС.

PODIJELI