“Дани отворених врата” -Ученици се упознали са радом полиције

0
2258

Представници Управе за полицијску обуку МУП Републике Српске данас су упознали малишане из вртића и ученике основних и средњих школа из Бањалуке са полицијским образовањем и обуком, те пословима, задацима и опремом коју полицајци користе.

Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман навео је да два пута годишње организују “Дане отворених врата”, чиме настоје да унаприједе и развијају односе за грађанима и заједницом.

– Не чуди што је МУП Српске, према истраживањима јавног мњења, увијек високо рангиран као институција у коју грађани имају највише повјерења – рекао је Шикман.

Навео је да је за најмлађе организован полигон како би научили више о безбједном кретању у саобраћају, док су за ученике организована предавања за безбједно коришћење друштвених мрежа. Шикман је додао да МУП овом манифестацијом почиње обиљежавање 25 година од свог оснивања.

– Сви знамо колико је МУП важан за грађане, јер је сигурно стуб безбједности Српске – рекао је Шикман.

“Данима отворених врата”, које је поводом 4. априла – Дана полиције Српске, организовала Управа за полицијску обуку МУП-а, присуствовали су ученици три основне школе, средње Економске школе и једног вртића из Бањалуке.

Окупљени малишани и ученици изразили су задовољство дружењем са припадницима МУП-а Српске, наводећи да је полиција важна за њихову сигурност.

– Обишли смо Факултет безбједносних наука и већина је заинтересована за ту школу, јер је то нешто ново у нашем граду – рекла је ученица средње Економске школе Марија Миленовић.Извор: СРНА

PODIJELI