Ивана Шпановић доминантно до злата у Амстердаму! (ВИДЕО)

0
2698

Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Европском првенству у Амстердаму. Најбоља српска атлетичарка је скоком 6.94 метра у другој серији долетјела до крова Старог континента.

Друго мјесто припало је Британки Џазмин Сојерс, а треће Њемици Малаики Миамбо.

Послије преступа у првој серији Шпановићева је маестрално скочила у другој на великих 6.94 што је у том тренутку било довољно за убједљиво прво мјесто.

Ксенија Балта из Естоније је била на другом мјесту, а Малаика Миамбо из Њемачке трећа.

Иванин скок из треће серије 6.81 са којим она није била задовољна био је други резултат до пред крај треће серије, док на залетишту се није појавила Џазмин Сојерс. Британка је уз помоћ вјетра скочила 6.86 и унијела малу неизвесност.

У четвртој серији, поново је вјетар био на страни Сојерсове, која је скочила 6.78, а Шпановићева 6.71. Ипак, Ивана је и даље прва захваљујући скоку из друге серије. Бронза је тада и даље била у рукама Миамбо 6.65.

Како се ближио крај такмичења све је било хладније у Амстердаму, па такмичарке у петој серији нису правиле неке спектакуларне резултате. Ивана је скочила 6.71.

Посљедња серија није донијела ништа ново. Ивана слави злато за Србију, велики успјех меастралне Шпановићеве, која ће и у Рију пкушати да освоји најсјајније одличје.

PODIJELI