“Мерцедес” отворио врата за обуку избјеглица

0
2954

Њемачки аутоконцерн “Мерцедес” организовао је обуку за првих 40 избјеглица којима ће, послије завршеног курса, бити отворена могућност приступа тржишту рада, јављају данас њемачки медији и указују да би овај програм требало да обухвати више стотина избјеглица.

Њемачки аутоконцерн “Мерцедес” организовао је обуку за првих 40 избеглица којима ће, послије завршеног курса, бити отворена могућност приступа тржишту рада, јављају данас немачки медији и указују да би овај програм требало да обухвати више стотина избјеглица.

Учесници првог курса, избјеглице и азиланти из Авганистана, Еритреје, Замбије, Нигерије и Сирије, стари између 20 и 51 годину, имају шансу да у току 14-недељне наставе раде у погонима “Мерцедеса” и уче њемачки језик.

Цио пројекат финансирају њемачки Завод за тржиште рада и “Мерцедес”, преносе медији и наводе да обука избјеглица почиње сваки дан у шест сати ујутро.

Прва три и по сата избјеглице имају практичну обуку у погонима “Мерцедеса” код Штутгарта, а затим у малим групама, по десеторо, уче њемачки језик, преносе медији.

“Ми усељавање људи видимо као шансу. У складу са тим, сматрамо да интеграција избјеглица мора успјети. Ми дајемо свој доприност том политичком и друштвеном задатаку овом обуком код нас, како би људима “утабали” пут за приступ неачком тржишту рада”, рекао је директор за персонална и радна питања у “Мерцедесу” Вилфрид Порт, преносе медији.RTRS.

PODIJELI