Прњавор- ЧАРОБНИ СВИЈЕТ ПЕРЛИ

0
3172

Тања Радоњић Мишљеновић /35/ из Прњавора, одлучила је своје слободно вријеме употпунити израдом накита. Овај хоби прерастао је у праву малу креативну радионицу.

“Перлице свих боја, величина и облика одувијек су се провлачиле кроз мој живот. Пошто сам рођена на мору, тачније у Сплиту, још као дијете сакупљала сам шкољке и правила огрлице својим пријатељима” почиње своју причу Тања. Собзиром да сам тренутно без посла, а по занимању сам иначе дипломирани информатичар, одлучила сам се поново опробати израдом накита” истиче наша саговорница. И тако, све је почело случајно…

“Купила сам три боје Фимо масе и од тога створила наушнице. Мислећи да је то била само једна тренутна игра са бојама, потпуно сам заборавила на то. Онда се моја сестра вратила са посла са мојим наушницама на себи и рекла да има заинтересованих за мој накит. Тако је све почело”додаје Тања.

Од 2011. године  па све до данас Радоњићева се без икаквих курсева и ичије помоћи поприлично усавршила у изради накита.

“Када створим своје перлице од фимо масе у глави већ имам најмање три комбинације како ће огрлица изгледати. Почела сам експериментисати и са оловкама, као материјалом за израду накита. Оловке су се саме ушетале у мој свијет, оне су тако веселе и ведре и једноставно сам их уклопила у своје огрлице. Помало сам била скептична, како ће људи то прихватити, јер оловке су за цртање и писање, а ја сам их доживјела као модни додатак. Са мало инспирације можете да направите јако лијеп и елегантни или пак јако екстравагантни накит” напомиње Тања.

Недавно је накит почела израђивати и од ланаца, а усавршила је и рад са жицом, тако да је асортиман њеног накита који сама израђује добио много више на квантитету.

У њеној богатој колекцији накита израђеног са пуно пажње и љубави, налазе се разноврсне наруквице, ланчићи, огрлице, минђуше, па свака жена може пронаћи комад накита који би употпунио богату колекцију.

“За мене боје представљају живот, а највише сам их пронашла у чаробном свијету перлица. Када израђујем накит, одморим мисли јер ме овај хоби заиста чини срећном. Иако треба уложити пуно труда и времена да би сваки комад накита добио очекивани изглед, мени то не пада тешко. Накит углавном израђујем својим пријатељицама, а своја искуства радо подијелим са свима који би се хтјели бавити овим хобијем” каже наша саговорница.M.Попадић

PODIJELI