УДРУЖЕЊЕ „ПРВИ КОРАК“ –  РОЂЕНДАН У ПРИРОДИ СА 600 ГОСТИЈУ

0
5681

 

Чланови Планинарског друштва „Корак више“  из Прњавора организовали су у недјељу,,поводом првог рођендана,дружење са планинарима из 21 града.Пјешачили су од акумулационог језера Дренова,преко планине Љубић до манастира Ступље,на граници прњаворске и челиначке општине.

-Иза нас је релација  дуга  готово 19 километара,која ће нам остати у пријатној успомени.Угостили смо око 600 заљубљеника планинарства,који су нам,као најмлађем друштву у Републици Српској,честитали прву  годину постојања,рекао је активиста Урош Шушак.

Међу планинарима били су и ветерани,као што су Милутин Лазић,Десимир Брковић и бројни други заљубљеници природе.,који се ни у подмаклим годинама не предају.

-Ово наше друштво времешних шетача,назвао сам геријатријским одјељењем,али смо увијек у доброј  кондицији и још бољем расположењу.Добро се носимо са овим младим кадром,који нас поштују и уважавају,каже Брковић.

Прњаворчанима је први рођендан честитао и Љубиша Араманда,предсједник Планинарског савеза Републике Српске, из Приједора,који је такође похвалио досадашња остварења  друштва „Корак више“,не кријући уз то, одушевљење  природним амбијентом  у комплексу манастира Ступље.

Ове године  Прњаворчани планирају освајање врха Олимп у Грчкој,као и неколико висова у Словачкој.(прњаворливе.инфо)

PODIJELI