ХНС и репрезентација Хрватске биће кажњени?

0
2406

Хрватски навијачи овог пута нису прекинули утакмицу репрезентације са Косовом одиграну синоћ у Скадру, али ће Хрватске фудбалски савез (ХНС) и репрезентација поновно бити кажњени, преноси портал Индеx.хр.

У Албанији на утакмици против Косова неколико пута се чуло скандирање Хрвата и Албанаца “Убиј Србина!”.

Како наводи индеx, срамотно скандирање организовано је тако да се са трибине на којој су били смјештени хрватски навијачи чуло “Убиј”, а домаћи навијачи затим су одговарали са “Србина”. Након тога међусобно су се наградили аплаузом, а затим је цио стадион заједно скандирао “Убиј, убиј, убиј Србина!”.

Новинари из Албаније јавили су како се на трибини с хрватским навијачима чуло и скандирање “За дом спремни” и “Ајмо, ајмо усташе!”.

Навијачи Косова и Хрватске су уочи утакмице у четвртак увече у Скадру заједнички узвикивали фашистичке пароле “Убиј Србина” и “Србе на врбе”.

У видео снимку објављеном на Јутјубу види се како група косовских и хрватских навијача, послије узвика “Косово, Косово” и “Хрватска, Хрватска”, заједнички почињу да скандирају “Србе на врбе”, а потом више пута “Убиј, убиј Србина…”.

У албанском граду Скадру је одиграна утакмица између Косова и Хрватске, у оквиру квалификација за свјетско првенство у Русији 2018. године, у којој је Хрватска побиједила убједљиво са 6:0.

 

PODIJELI