ХУМАНИТАРНИ БРОЈ 1412 ЗА 7-ГОДИШЊУ ЕЛЕНУ РАКИЋ ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ

0
2758

ОДБОР ЗА ПОМОЋ СРБИМА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

БАЊА ЛУКА, РЕПУБЛИКА СРПСКА 

Удружење Грађана „Ветерани ФК Врбас и пријатељи“ Бања Лука у коме дјелује Одбор за помоћ Сбрима КиМ од 01 до 30.јуна отворило код Е:Тела РС хуманитарни број 1412 за помоћ у лијечењу Елене Ракић 7-годишње дјевојчице из Косовске Митровице.

Позивом броја 1412 дарујте једну КМ и помогните ову хуманитарну акцију за лијечење 7-годишње ЕЛЕНЕ РАКИЋ из Косовске Митровице која болује од (успореног психомоторног развоја).  Малој Елени је како лјекари  прероручују неопходан  третман FSC матичним ћелијама које искључиво ради специјална клиника EMCELL  у КИЈЕВУ. Како љекари увијеравује да би неколико одговарајућих третмана матичним ћелијама дошло до потпуног излијечења.  Потребно је неколико третмана, а само један  кошта  10 000 евра плус велики путни трошкови.

Посљедњом посјетом Космету  14.маја на позив Елених родитеља којима је Елена треће дјете био сам у њиховом скромном и малом стану  у Косовској Митровици. Увијерио сам се у њихову жртву, а посебно мајке Иване која вијерује у Еленино излијечење уз помоћ и хуманост добрих људи, како кажу посебно из Српске који је већ много година помажу српски народ на Космету.

Овој акцији се већ придружио пензионер Момо Штековић из Новог Града и уплатио помоћ од 350 КМ  на жиро рачун  нашег Одбора: 555-10000186096-12. Момина пензија износи 451 КМ и скоро цијелу је уплатио за лијечење ове дјевојчице. Како ми је испричао: Хоћу да помогнем.! Моји коријени су Космета.  Моји преци су  овамо дошли у сеоби Чарнојевића. Ово показује да је хуманост добрих људи велика.

Будимо хумани! Позивом броја 1412 дарујмо 1 КМ за лијечење 7-годишње дјевојчице из Косовске Митровице.

 

                                                                               Предсједник Удружења и Одбора

Милорад Арлов

PODIJELI