Шестогодишњој Габриели Панић из Прњавора потребна помоћ хуманих људи (ВИДЕО)

0
2207

Шестогодишњој Габриели Панић из Прњавора потребна је помоћ хуманих људи. Од рођења има срчану ману, синдром укрштених вена у срцу и до сада је била на двије операције, у Београду и Италији. 15 хиљада евра потребно је за завршну операцију у италијанској болници Маси.

Стидљиве и помало тужне Габриелине очи дочекале су нас у породичном дому Панића, у околини Прњавора. Забринути родитељи пазе да се њихова најстарија кћерка не умара, јер сваки напор је може скупо коштати. Прва операција на срцу урађена јој је када је имала 10 мјесеци, и како кажу родитељи једва 5,5 кг. Мали борац са ријетком болешћу, успјешно превазилази и другу операцију у Италији.

Иако заказана прије двије године, трећа, завршна операција тада није урађена због неспоразума између Фонда здравственог осигурања и болнице у Италији, кажу Панићи.

“Преусмјерена је крв из доњег дијела тијела у плућа да се прво пречисти, па онда иде у срце, пошто је њој у функцији само пола срца. Сад је потребна нова операција да се уради, да се комплетира, да би из доњег дијела преусмјерили крв из плућа да се срце у потпуности растерети да би она могла да функционише”, каже Гариелина мајка Гордана Панић.

Хуманитарна акција за Габриелу коју воде рођаци и пријатељи њених родитеља, почела је првог априла.

“Кад збројимо све постављене кутије, задовољни смо. Већина их је испоштовала што су рекли. Ићи ћемо са хуманитарним акцијама”, изјавила је координатор акције Миа Симић

Све најаве догађаја који подржавају акцију за Габриелу могу се пронаћи на фб страници Помозимо Габриели Панић и фб групи Срцем за Габриелу. Од 1.маја биће отворен и Мтел хуманитарни број.

PODIJELI