Бик умало упао у Металекс

0
3056

Разјарена животиња накратко побегла из кланице у Прњавору и направила хаос. Јурио по паркингу и путу, месари га сустигли после сат.

НЕШТО више од једног сата трајао је хаос који је изазвао бик пошто је умакао из кланице, буквално месарима испод ножа. Разјарена, крвава животиња излетела је најпре на магистрални пут Бањалука – Прњавор – Бијељина, а потом улетела у круг “Металекса”, највећег тржног центра у Прњавору. Ту су га месари на крају и сустигли и после много муке успели да вежу за трактор и врате у кланицу, где је и окончао живот.

Тиме је и завршена прича, која је по изјавама, очевидаца била заиста трагикомична.

Како “Новости” сазнају, у тој јурњави, само пуком срећом нико није повређен, али осим што је многима утерала страх у кости, грдосија од бика тешка готово 900 килограма, причинила је знатну материјалну штету.

Разјарени бик и његових гоничи су, прелазећи магистралу у неколико наврата изазвали вишеминутни застој саобраћаја, а ујдурма се одвијала наочиглед шокираних возача и посетилаца.

– Буквално је здробио један аутомобил и ограду испред кланице – каже за “Новости” Нихад Иришкић, познати прњаворски месар, власник ове кланице и ранча “Зелена долина”.

Иришкић каже да је бик у четвртак ујутру допремљен из Градишке, али да је очито наслутио шта му се спрема, па је бегом спас потражио у кругу “Металекса” и на магистрали. Каже да је изгледало као да је напросто “полудео”.

– Све је изгледао као у каквом хорор филму. Онако огромног са великим роговима и крвавом њушком, престрашили бисмо се да смо га видели и на слици, а камоли уживо – препричавају, за наш лист, преплашене раднице и други очевици ове драме, који су на време побегли колико их ноге носе.

Радници кланице који су јурили за животињом, успели су, на крају да ухвате покидани конопац око бика и вежу га за корпу трактора којим су га на крају вратили у кланицу.

ПОТЕРА

БОГДАН Милинчић, власник “Металекса” каже за “Новости” да је читав призор посматрао са сигурне удаљености и да се ситуација мењала из минута у минут.

– Гонили су они бика, али и он је маси присутних био за петама. Срећа је да је протутњао крај магацина и продајног објекта јер, у супротном, штета је могла бити несагледива – каже Милинчић. /Нинко Ђурић, Вечерње новости/.

PODIJELI