ВЕЖИ СЕ ЗБОГ ОНИХ КОЈЕ ВОЛИШ

0
2057

 

Ауто-мото савез и ауто мото друштва заједно са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Министарством здравља и социјалне заштите, Агенцијом за безбједност саобраћаја, јeдиницама локалних самоуправа и Радио Телевизијом Републике Српске, у периоду од 18. априла до 15. маја 2016. године проводиће превентивну кампању под називом „ВЕЖИ СЕ ЗБОГ ОНИХ КОЈЕ ВОЛИШ“.

Провођење ове кампање има за циљ повећање употребе сигурносних појасева код корисника возила.

Једна од основних мјера пасивне заштите возача и путника у возилима је употреба безбједносних појасева уз наслоне за главу и ваздушне јастуке. Безбједносни појасеви не утичу на број саобраћајних незгода, него као пасиван елемент безбједности возила могу допринијети ублажавању посљедица саобраћајних незгода (смањење погинулих и повријеђених лица). Кампањом ће се покушати утицати на промјену ставова, код корисника возила, према употреби сигурносних појасева и система заштите за дјецу (сигурносних сједалица и посебних подметача ).

Како би се постигли ефекти повећања употребе сигурносних појасева, те како би се утицало на промјену ставова код корисника возила, порука ће се до циљне групе преноситити материјалима који су израђени.

letak 2, pojas 2016.

 

PODIJELI