ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ ИЗ ПРЊАВОРА: ДОГОВОР ПРЕДСЕДНИКА РС МИЛОРАДА ДОДИКА И НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ДАРКА ТОМАША

0
3226

 

ПРЊАВОРУ 1,5 МИЛИОНА МАРКА

Уз наставак градње ауто-пута ка Бањалуци, градиће се и два кружна тока, пешачке стазе, санираће се 30 километара приступних путева, реновирати ОШ, завршити “Повелич”

ПРЊАВОР–Пројекти вредни 1,5 милиона марака, пре свега у инфраструктури, запошљавању и подршци у сектору пољопривреде, допринеће скором преображају прњаворске општине!

Ово су новинарима саопштили председник Републике Српске Милорад Додик и начелник Оптине Прњавор др Дарко Томаш након састанка у овом граду.

-Разговарали смо о повољностима које општина може извући изградњом ауто-пута Добој-Прњавор-Бањалука чији се завршетак, ако временски услови дозволе, очекује у рано пролеће идуће године. Биће санирано и око 30 километара прилазних путева, што ће допринети да Прњавор већ овог лета изгледа другачије-најавио је Додик.

Он је као добар пројекат похвалио пословну зону “Вијака” и најавио да ће републичка власт у овој години подржати запошљавање путем посебних и социјалних програма. Он је актуелној власти у Прњавору честитао и на повећању стипендија за студенте и ђаке, као и повећању подстицаја пољопривредницима.

-Резултат састанка је, између осталог, договор о изградњи два кружна тока, на улазу у град и други на Вијаци, на излазу из града ка Дервенти и Добоју, као и прикључку на ауто-пут. Градиће се и пешачке стазе од Средње школе према центру града и преко Бабовца-прецизиро је Томаш.

Он је навео да ће један кружни ток изградити општина, а други ЈП “Путеви Републике Српске”, док ће изградњу пешачких стаза за ученике, односно тротоара, средствима из свог кабинета финансирати председник Додик.

СНАБДЕВАЊЕ ВОДОМ

-ПРИВОДИМО крају и капитални пројекат водоснадбевања “Повелич”, за који је председник Додик још 2008. године обезбедио 5,7 милиона КМ. А до краја марта биће завршен и пројекат Владе РС за реновирање Основне школе “Никола Тесла”, у вредности већој од 700.000 КМ-навео је Томаш.

Нинко ЂУРИЋ – Вечерње новости

PODIJELI