ИЗБОРИ 2014 : Саопштење за јавност – Сељачка странка након 10 година излази на изборе

0
2841

На иницијативу симпатизера и чланова, Сељачка странка први пут послије 10 година излази на Опште изборе 2014. године. На политичкој сцени профилишемо се као странка центра, са јасним и аргументованим политичким опредјељењем да је излаз из постојеће тешке економско-социјалне ситуације могућ једино кроз развој пољопривреде и села. Свјесни друштвене, економске и политичке ситуације, бесперспективности и тешког положаја грађана, у којој већина младих жели напустити БиХ, прихватимо изазов да заступамо интересе и права свих грађана и грађанки, имајући у виду основне принципе и циљеве Сељачке странке.

Сељачка странка нуди реалан и модеран програм изласка из кризе. Промјене су потребне на свим нивоима власти. Као континуитет својих програмских активности Сељачка странка потврђује опредјељење и рјешеност да пољопривреду учини перспективном, складно развијеном и конкурентном у оквирима који су реални, а који до сада нису искоришћени. Један од приоритета Сељачке странке је оживљавање привреде и смањење незапослености. Пољопривреда је кључна област развоја. Сељачка странка ће подржавати и охрабривати концепт производње хране заснован на домаћим сировинама и сигурном пласману за познатог купца.

На предстојећим општим изборима Сељачка странка предложила је најбоље кандидате и кандидаткиње за посланике у Народну скупштину Републике Српске. У осам изборних јединица за Народну скупштину РС кандидовали смо 70 кандидата од којих је 31 (44%) жена. На нашим листама се налазе угледни пољопривредни произвођачи који представљају окосницу примарне пољпопривредне производње у РС, али и образовани и млади људи, а нарочито нас радује што су и агрономи препознали Сељачку странку као озбиљног партнера и заступника развоја села. Увјерени смо да ће грађани и грађанке препознати њихове квалитете и вриједности, и дати им повјерење.

Предсједница

Гордана Видовић

PODIJELI