Масакр у Ници- “Камион смрти” убио 84 особе (ВИДЕО и ФОТО)

0
3010

Према посљедњим подацима 84 особе су изгубиле живот, а више од стотину је рањено у француском граду Ници када је нападач пуцао, а затим камионом улетио у пуно шеталиште.

Возач је најприје отворио ватру на окупљене, није познат тачан број људи које је убио том приликом, а потом кренуо у смртоносну вожњу од два километра, газећи све пред собом, да би био заустављен када је полиција запуцала у предње вјетробранско стакло и усмртила га. У пртљажнику камиона су пронађени експлозив и аутоматско оружје.

У граду је настала паника пошто се не зна одакле је и зашто камион скренуо у пјешачку зону, а на фотографијама објављеним на друштвеним мрежама види се да је возило оштећено са предње стране, док очевици наводе да се инцидент догодио за вријеме ватромета који је требало да буде велико финале прославе државног празника Дана Бастиље.

На друштвеним мрежама су се појавиле фотографије десетак беживотних тијела, тако да се са сигурношћу може рећи да је у трагедији страдало најмање 12 особа, али се страхује да би тај број могао да достигне и 50. Ипак, прве дилеме су отклонили локални званичници, који су навели да је погинуло најмање 30 особа, а више од 100 је повријеђено.

Наредне информације су биле још трагичније, званичници су саопштили да је страдало најмање 60 људи. Нешто послије 1.00 послије поноћи саопштено је да су 73 особе страдале. Сат времена касније јављено је да су још двије особе подлегле повредама, а француски медији наводе и да су 42 особе у критичном стању.

Око три сата иза поноћи огласио се и градоначелник Нице Кристијан Естроси, који је изнио податак да је укупно 77 особа страдало.

Око сат времена послије догађаја полиција је оградила мјесто злочина да би заштитила сцену. Очевици наводе да је одмах послије напада избио људски стампедо, као и да је на улицама било крви.

Специјална полицијска Јединица за потрагу, помоћ, интервенцију и одвраћање дошла је на лице мјеста, као и хитна помоћ и спасиоци. Хеликоптери су у ваздуху, а повријеђенима се указује помоћ у болницама Нице.

 

 

PODIJELI