“Неко жели да дестабилизује Балкан”

0
2562

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да му се чини да неко жели дестабилизацију прилика на Балкану.

Вучић је у изјави новинарима у Београду најавио да ће разговарати са високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Федериком Могерини о најновијим условљавањима Приштине, међу којима је да ће чланство Србије у ЕУ бити условљено признавањем самопроглашеног Косова.

“За мене је оно што је наведено потпуно невероватно јер то показује да неко на приштинској страни у ствари уопште не жели дијалог, да неко жели унижавање Србије и да не жели ни да чује, а камоли разуме аргументацију српске стране”, рекао је Вучић.

Премијер Србије је поручио да Београд жели дијалог, као и да постиже и различите врсте компромиса, али да је немогуће постизати компромисе када је суочен са оваквим односом.

“Безброј пута смо прећутали бесмислице о извршеном геноциду и многе друге, зато што смо желели не само да напредујемо на европском путу, него и зато што смо сматрали да су добри односи са Албанцима Цондитио сине qуа нон напретка свих односа на Балкану”, рекао је Вучић.

Премијер Србије изразио је бојазан да овакве изјаве, за које, како је напоменуо, сумња да су самостално дате, не доприносе рјешавању проблема већ су додатно “уље на ватру”.

Вучић је рекао да га брине то што је Србија сада суочена са политичко-безбједносним проблемима који могу да је поремете у добрим економским резултатима, “јер када имате те проблеме инвеститори се устежу да дођу и уложе свој новац”.

“Зато желимо да наставимо разговоре и идемо ка миру. Надам се да нико не жели дестабилизацију прилика на Балкану, али све што се дешава не говори у прилог мојим надањима”, рекао је Вучић.

Извор: Срна

PODIJELI