Опасности од поплава пријавите на 121- Број Цивилне заштите Прњавор је 660-853

0
2421

У складу са хидрометереолошком ситуацијом, тј. наглим отопљавањем и појавом јужног вјетра и обилних падавина у кратком временском периоду, дошло је до слијевања великих количина оборинских вода и отопљеног снијега у корита ријека Лишње, Вијаке, Илове и Укрине, што је изазвало нагли пораст водостаја истих, гдје је дошло до њиховог излијевања у мјестима Ратковац, Омладинско насеље, Лужани, Качаре, Доња Илова, као и изазвало прекиде путних комуникација. Пресјечена је путна комуникација Прњавор-Бањалука, путни правац М17 у мјесту Ратковац, путна комуникација Прњавор – Челинац у мјесту Доњи Вијачани,  путна комуникација Прњавор – Србац у мјесту Доња Илова, као и Прњавор-Дервента у мјесту Доња Илова.

Предузете су све потребне превентивне мјере, како на праћењу стања тако и на регулисању рада бране „Дренова“ у циљу омогућавања пријема већих количина падавина. Екипе општинске управе у сарадњи са Територијалном ватрогасном јединицом и Полицијском станицом налазе се на терену у циљу сагледавања стања и предузимања потребних мјера.

За све информације и просљеђивање података грађани се могу обратити Одсјеку за цивилну заштиту, на број телефона 660-853, у времену од 07.00 до 15.00 часова, а евентуалне опасности могу пријавити Комуникативном центру Подручног одјељења цивилне заштите Бања Лука на бесплатан број 121,од 0 до 24 часа. /општина прњавор/.

 

PODIJELI