Пале: Умјесто за свечану одјећу, матуранти новац дали за обољелу дјецу (ФОТО)

0
4213

Матуранти Средњошколског центра “Пале” показали су своју хуманост јер су средства у износу од око 15.000 КМ, намијењена за куповину скупих тоалета и одијела, донирали дјеци обољелој од леукемије.
Пале – Матуранти Средњошколског центра “Пале”Фото: СРНА

Већина их је, умјесто скупих тоалета и одијела, обукла мајице са натписом “Корак за живот”, желећи и на тај начин да пошаљу поруку да њихов један мали корак некоме значи живот.

Матуранти су синоћ након дефилеа улицама Пала прославили своје матурско вече.

Матуранти Средњошколског центра "Пале" (фото: Срна)

Матуранти Средњошколског центра “Пале” (фото: Срна)

Директор Средњошколског центра “Пале” Недељко Газивода рекао је да испраћају 69. генерацију матураната, односно осам одјељења са 188 ученика.

Газивода је нагласио да је ова генерација постигла значајне резултате, како у наставним, тако и у ванаставним активностима, а да су показали и своју хуману страну.

“Морам да истакнем да су уз овај свечани матурантски дефиле организовали и хуманитарну акцију. Свих осам одјељења је за дјецу обољелу од леукемије са овог подручја Мију Торбицу и Младена Мојевића прикупило новчана средства”, рекао је он и додао да им је жеља била да покажу своју хуманост на дјелу.

Газивода каже да матуранти поштују и различитости, јер је један дио ученика, иако је учествовао у овој хуманој акцији, обукао свечане хаљине и одијела.

Матуранти Средњошколског центра "Пале" (фото: Срна)

Матуранти Средњошколског центра “Пале” (фото: Срна)

“Ми поштујемо њихове различитости и ставове и подржали смо их у њиховој одлуци. Надамо се да ће ово постати традиција”, рекао је он и додао да је ово био спој младости, љепоте и хуманости.

Ученик генерације Милица Вуковић истакла је да је поносна на себе и своје другове, јер су успјели да спроведу у дјело акцију која промовише хуманост, солидарност и толеранцију.

“Сви матуранти су помогли акцију, а неки су задржали своје право да обуку свечана хаљине и одијела”, навела је она.

Ученик Гиманзије Стефан Соколовић истакао је да су на ову идеју дошли јер су видјели да се доста средстава издваја за матурске хаљине и одијела и одлучили да се одрекну тога и помогну онима којима је та помоћ најпотребнија.

“Жеља нам је била да помогнемо двоје дјеце обољеле од леукемије и успјели смо да скупимо око 15.000 КМ”, нагласио је он и пожелио овим малишанима да се изборе са болешћу.

PODIJELI