Пољопривредници из Српске у посјети сајму у Новом Саду

0
2381

Јединица за координацију пољопривредних пројеката (АПЦУ) при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС и ове године ће организовати дводневну посјету 83. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду у периоду од 17.-18. маја за укупно 100 пољопривредних произвођача, чланова пољопривредних удружења.

У посјету Сајму у Новом Саду ће пољопривредници из 34 општине у Републици Српској (Билећа, Вишеград, Источни Стари Град, Трново, Берковићи, Источни Мостар, Калиновик, Невесиње, Рогатица, Рудо, Чајниче, Љубиње, Ново Горажде, Фоча, Језеро, Шипово, Купрес, Мркоњић Град, Рибник, Источни Дрвар, Петровац, Оштру Луку, Крупу на Уни, Нови Град, Костајницу, Козарску Дубицу, Петрово, Пелагићево, Доњи Жабар и Вукосавље, Шамац, Брод, Дервенту и Србац).

Посјета је организована у оквиру активности Пројекта развоја пословања на селу (РБДП),али су овај пут обухваћени и пољопривредни произвођачи са подручја Пројекта побољшања услова живота на селу (РЛДП) као увод у имплементацију будућег ИФАД пројекта који ће покривати све општине у Српској и радити на стварању и јачању пољопривредних кластера (Пројекат развоја руралне конкурентности –РЦДП).

Циљ ове посјете је омогућити пољопривредним произвођачима упознавање са представљеним новим технологијама на сајму, повезивање са потенцијалним купцима и добављачима, као и међусобну размјену искустава са пољопривредним произвођачима са двије пројектне регије које покривају ИФАД-ови пројекти.

У оквиру ИФАД пројеката сваке године се организују посјете овом сајму и до сада од стране пољопривредних произвођача оцијењене као веома корисне. RTRS

PODIJELI