Пројекти „Данас за сутра“ и „Let's do It“ чисте Прњавор

0
2583

ОШ „Бранко Ћопић“ Прњавор у програмским циљевима има бројне активности у циљу свестраног образовања и васпитања својих ученика. Како би грађанима наше општине, а посебно младима, указали на важност очувања животне средине, ове школске године школа реализује еколошки пројекат „Данас за сутра“ који је подржан грантом Фонда Oтворено друштво БиХ. Пројекат се реализије кроз низ активности од којих је једна и обиљежавањe битних еколошких датума.

Поводом 22. aприла Дана планете Земља, а у склопу међународне акције „Let's do It – очистимо Земљу за један дан“ Планинарско друштво „Корак више“ у сарадњи са Удружењем агронома и туризмолога РС „РАДА“ и Основном школом „Бранко Ћопић“ реализује акцију чишћења нашег града.

На Дан планете Земље у петак 22. априла 2016. године реализоваће се прикупљање PET амбалаже на 11 локација:

  1. улица Раде Врањешевић – ОШ „Бранко Ћопић“
  2. Трг српских бораца
  3. улица Боже Татаревића – улаз сточне пијаце
  4. Бабановци код Дома
  5. Улица Боже Татаревића – код ресторана Леут
  6. Магистрални пут – зграде код великог Бинга
  7. Будисавска улица – код чесме
  8. Улица Вида Њежића – код бувљака
  9. Улица Војводе Бојовића – стара зграда ЦК
  10. Улица Мирка Бијелића – код складишта „Дион техникс“
  11. Цер

Молимо грађане да у временском периоду од 17 до 19 часова прикупљену PET амбалажу донесу на најближу локацију за прикуљање или је предају члановима школске еколошке патроле који ће обилазити домове. ОШ „Бранко Ћопић“ подсјећа грађане да се у школи PET амбалажа прикупља свакодневно.

Надамо се да ћете наша настојања на уређењу града и еколошком освјешћивању младих препознати као актуелну проблематику и атрактивну медијску тему.

Молимо Вас да за додатне информације контактирате Јелену Радивојевић Ступар – ОШ „Бранко Ћопић“  (065/607-037) или Уроша Шушка– ПД „Корак више“ (065/480-986).

PODIJELI