Реаговања званичника на терористички напад у Зворнику

0
2858

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је да акт тероризма у Зворнику, нажалост, показује да тероризам као савремена болест човјечанства у БиХ улази у акутну фазу.

“Као и свака малигна болест у метастази, захтијева много сложенију и компликованију терапију и процедуре. Да би се оне примијениле, на то сагласност мора дати и сам пацијент. Бојим се да овим и иним случајевима БиХ у улози пацијента неће дозволити примјену комбиноване терапије, него ће унутрашњом неискреношћу и погрешном терапијом и даље подстицати развој те опаке болести”, рекао је Шпирић.

Оцијенивши да би било добро да Зворник остане усамљен и изолован случај, он је подсјетио да већ дуго упозорава да је БиХ, од Дејтона до данас, полигон за пројекте изван ње.

Он је додао да му се чини да БиХ улази у фазу када ће дириговани тероризам бити улазна карта у ново прекрајање граница у глобалном смислу.

“Право је питање за све нас гдје смо ми ту? Када будемо имали одговор на то питање све смо ближи рјешењу”, закључио је Шпирић.

ЈЕРКОВИЋ: СЛУЧАЈ РАСВИЈЕТЛИТИ У ШТО КРАЋЕМ РОКУ

Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић оштро је осудио напад на Полицијску станицу у Зворнику, те изразио очекивање да ће овај случај у што краћем року бити расвијетљен до краја.

Јерковић је упутио саучешће породици убијеног полицајца Драгана Ђурића, а рањеним полицајцима Жељку Гајићу и Стеви Миловановићу жели брз опоравак, саопштено је из кабинета потпредсједника Републике Српске.

САВЕЗ ЛОГОРАША: НАПАД НА УСТАВНИ ПОЛОЖАЈ СРПСКЕ

Савез логораша Републике Српске најоштрије је осудио терористички акт у Зворнику, оцијенивши да је то коначан доказ да у БиХ потпуно несметано дјелују групације усмјерене на дестабилизацију институција Српске, њеног уставног положаја и надлежности.

“Од свих институција Републике Српске захтијевамо да се хитно приступи изградњи властитих и ефикасних обавјештајно-безбједносних система и механизама који ће бити у могућности да благовремено уочавају, прате и отклањају све пријетње за општу безбједност грађана и институција Српске и њихове имовине”, саопштено је из Савеза логораша Републике Српске.

СНС: ПОЛИТИЧКИ АКТЕРИ ДА СЕ УЗДРЖЕ ОД ЗАКЉУЧАКА

Странка Напредна Српска /СНС/ позвала је политичке актере у Федерацији БиХ и Републици Српској да се уздрже од било каквих дефиниција и закључака у вези са нападом на полицијску станицу у Зворнику и да препусте надлежним органима – полицији и тужилаштву, да неометано заврше истрагу.

Предсједник странке Адам Шукало поручио је да СНС изражава велику тугу и забринутост због трагедије која се десила јуче у Зворнику.

“Породици убијенога полицајца Драгана Ђурића изјављујемо изразе нашег најдубљег саосјећања, а рањеним полицајцима Жељку Гајићу и Стеви Миловановићу желимо брзи опоравак”, саопштено је из СНС-а.

НОВАЛИЋ: У ЗВОРНИКУ НАПАД НА БиХ И СВЕ ГРАЂАНЕ

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић оштро је осудио напад на Полицијску станицу у Зворнику, при чему је један полицајац убијен, а двојица рањена, истичући да овај безумни чин представља и директни напад на БиХ и све њене грађане.

Новалић је, у име федералне Владе и у своје име, изразио искрено и дубоко саучешће породици убијеног полицајца Драгана Ђурића, а његовим рањеним колегама Стеви Миловановићу и Жељку Гајићу зажелио брз и успјешан опоравак.

“Ово је и показатељ да све институције на свим нивоима власти у БиХ, а посебно безбједносне структуре, морају дјеловати координисано и крајње професионално, како би било спријечено понављање оваквих немилих дешавања”, наводи се у саопштењу премијера Новалића.

У јучерашњем терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић из села Сапна, убијен је један полицајац, а двојица рањена. Нападач је ликвидиран приликом размјене ватре. /RTRS/

PODIJELI