Регионална лига под окриљем УЕФА?

0
2509

Регионална фудбалска лига у којој би уцествовали клубови из земаља бивсе СФРЈ могла би да стартује 20121. године, и то под окриљем Европске фудбалске уније.

Регионална фудбалска лига у којој би учествовали клубови из земаља бивсе СФРЈ могла би да стартује 20121. године, и то под окриљем Европске фудбалске уније.

Како наводи хрватски портал Индекс, из Ниона је “процурила” информација по којој ће најбогатији европски клубови ускоро направити Суперлигу, прије свега из финансијских разлога, што је пандан садашњој Лиги шампиона, у којој би као “гости” играли и неки клубови из Сјеверне и Јужне Америке, као и Азије.

То би био елитни ниво, док би “нижи ниво” биле регионалне лиге, лига земаља бивше СФРЈ, Северна лига са клубовима из Данске, Холандије и Шкотске као што су Копенхаген, Ајакс, ПСВ или Селтик, као и лига Источне Европе.

Конацно, национална првенства играли би клубови који нису у једном од ова два ниовоа, с тим да би постојао спортски мотив и могућност напредовања, односно испадања из лига.

Извор: Танјуг

PODIJELI