Спилберг: Треба нам више магије у свијету сиромаштва

0
2449

У свијету у којем владају сиромаштво и екстремна неједнакост, потребно нам је мало више магије, рекао је троструки добитник Оскара Стивен Спилберг у суботу док је представљао свој нови авантуристички филм на филмском фестивалу у Кану.

“Сви ми вјерујемо у магију”, казао је Спилберг на конференцији за новинаре обиљежавајући премијеру свога новог филма “БФГ”, који се темељи на омиљеном класику за дјецу британскога писца Роалда Дала. “Што је горе у свијету, то више морамо да вјерујемо у магију”, рекао је одговарајући на питање о тому да ли је забринут због призора сиромаха и миграната који продају јефтине ситнице на канским улицама.

“БФГ” је задње дјело 69-годишњег редитеља и продуцента с филмском каријером дужом од четрдесет година која обухвата готово све филмске жанрове и изузетно широк распон екранизованих прича. Његови филмови укључују опус од серијала попут “Индиана Џоунса”, “ЕТ”-а и “Раља”, филмова с историјском тематиком попут “Шиндлерове листе”, до ратних драма “Спашавајући војника Рјана” и хладноратовске приче “Мост шпијуна”.

Спилберг, који ове године пуни 70 година, такође је разјаснио да не намјерава да одустане од снимања филмова и повуче се у пензију. “То је нешто што ћу радити до краја живота”, казао је и додао да има неколико нових пројеката које припрема. “БФГ” се у Кану приказује изван конкуренције, што значи да се не нтакмичи ни за једну престижну фестивалску награду, укључујући Златну палму за најбољи филм.

Премијера “БФГ”-а је један од великих догађаја у Кану ове године, а очекује се да ће филм бити хит овога лета и да ће донијети велике зараде у биоскопским благајнама широм свијета.

Извор: hr.n1

PODIJELI