Српска у добром расположењу ушла у 2017. (ФОТО/ВИДЕО)

0
1893

Нова година дочекана је у добром расположењу широм Српске.
Бањлука – Нова годинаФото: nezavisne novine

Тачно у поноћ, ватромет је обасјао многе општине и градове, а међу бројним жељама грађани су издвојили здравље, срећу и благостање у Републици Срспкој.

На трговима, у Требињу, Приједору , Прњавору, Сребреници и Источном Новом Сарајеву, уз кувано вино и ракију, добро расположење и музику, испраћена је стара и дочекана Нова година.

Весело је било у ресторанима , кафићима, дискотекама или кућном амбијенту, гдје год да се синоћ прослављао улазак у 2017. годину.Широм Републике Српске и региона весело уз музику дочекана је Нова 2017. година.

Бањалука: Дочек Нове године (Фото: РТРС)

Бањалука: Дочек Нове године (Фото: РТРС)

Уз традиционално одбројавање и ватромет, Бањалучани су испратили стару и дочекали Нову 2017. годину. На Тргу Крајине, грађане и бројне посјетиоце забављали су Лукијан Ивановић, Душан Свилар, Александра Радовић и Тијана Дапчевић.

Бањалука: Дочек Нове године (Фото: РТРС)

Бањалука: Дочек Нове године (Фото: РТРС)

Тачно у поноћ новогодишњу честитку свим Бањалучанима и посјетиоцима упутио је градоначелник, Игор Радојичић. Он је свим Бањалучанима и гостима упутио најљепше жеље у Новој години, уз увјерење да ће наредна година бити боља и да ће се Бањалука сваке године моћи похвалити новим садржајима и побољшањем живота.

Бањалука: Дочек Нове године (Фото: РТРС)

Бањалука: Дочек Нове године (Фото: РТРС)

Бањалука Нову годину почиње са шест нових становника, и то дјечака, а прворођену бебу на Универзитетском клиничком центру Српске даровао је први градоначелник Игор Радојичић.

Становници Источног Сарајева Нову годину дочекали су весело и уз лијепе жеље. Као и ранијих година олимпијска Јахорина била је крцата домаћим и иностраним гостима. Уз музику Дивљег кестена, становници Источног Новог Сарајева закорачили су у нову годину на Тргу Гаврила Принципа.  Овај град у Новој години богатији је за једног дјечака.

Нова година весело је дочекана и у Херцеговини. У Требињу је организован дочек на отвореном, а бројне Требињце и њихове госте из Србије и Црне Горе у Нову годину увела је група Освајачи. Весело је било и у бројним требињским хотелима и угоститељским објектима.

И у Приједору је традиционално организован дочек Нове године на отвореном. За разлику од претходних година, овај пут Приједорчане су на Малом градском тргу у најлуђој ноћи забављали локални музичари. Ниске температуре нису спријечиле Приједорчане да у великом броју испрате стару и дочекају Нову годину. Осим здравља и среће, грађани су са Трга пожељели јединство и боље сутра свим грађанима Српске.

Велики број грађана Вишеграда и њихових гостију испратило је стару и дочекало нову 2017. годину у комплексу Андрићграда и у вишеградским угоститељским објектима.

Испрaћaj стaрe и дoчeк Нoвe 2017. гoдинe, у Moдричи je прoтeкao у прaзничнoj aтмoсфeри. Слaвилo сe дo рaних jутaрњих чaсoвa у гoтoвo свим угoститeљским oбjeктимa и дoмoвимa. Нoвoгoдишњa нoћ у Moдричи и пoрeд брojних упoзoрeњa, ниje прoтeклa бeз упoтрeбe пирoтeхничких срeдстaвa, aли пoсљeдицa, нa сву срeћу, ниje билo.

Организованог дочека није било ни у Добоју, Брчком, Бијељини. Ипак весело уз добру музику, Нову годину становници ових градова дочекали су у бројним ресторанима и локалима и у кругу породице.

Поводом новогодишњих празника, предсједник Републике Српске, Милорад Додик свим грађанима Српске и свим људима у свијету, без обзира на вјеру и нацију, пожелио је здравље и срећу у новој 2017. години.

У Републици Српској у новогодишњој ноћи, припадници МУП-а евидентирали су 13 случајева нарушавања јавног реда и мира.

PODIJELI