Трамп: Послије Британије и други ће отићи из ЕУ

0
2772

Новоизабрани амерички предсједник Доналд Трамп вјерује да ће и друге земље напустити Европску унију послије одлуке Британије да иступи из тог блока.
“Мислим да људи желе сопствени идентитет, па кад ме питате.Мислим да ће и остали изаћи“, рекао је Трамп у интервјуу за лондонски “Тајмс“.

Он је оценио да је на резултат референдума, одржаног у Британији у јуну прошле године, утицао прилив избеглица у Европу, где је током прошле године ушло више од милион људи, пренио је АФП.

“Да нису били приморани да прихвате све избјеглице, са свим проблемима које оне носе, мислим да не би било брегзита. То је кап која је прелила чашу“, нагласио је Трамп.

Говорећи о избјеглицама у Европи, Трамп је рекао да би њихов долазак могао да изазове распад ЕУ.

И мислим да ће, уколико избјеглице и даље буду долазиле у различите дијелове Европе, бити веома тешко одржати је, јер су људи због тога бјесни“, сматра Трамп. Он је рекао да је њемачка канцеларка Ангела Меркел направила “катастрофалну грешку“ са политиком отворених врата према избјеглицама. “Мислим да је направила једну веома катастрофалну грешку, а то је примање свих тих илегалаца“, рекао је Трамп.

Трамп је навео и да ће трговински споразум са Британијом бити добар за обе стране, потврдивши да ће се непосредно послије инаугурације 20. јануара састати са британском премијерком Терезом Меј. Тајмс је дијелове разговора објавио на налогу на Твитеру, наводећи да је то први интервју који је Трамп дао за британске медије откако је изабран за предсједника.

Извор: Спутник

PODIJELI