У четвртак благи плус, јачи снијег у петак

0
3166

У Републици Српској дневна температура ће прећи у “благи плус” тек у четвртак, 12. јануара, а у петак, 13. јануара очекују се јаче сњежне падавине, потврдио је данас Срни метеоролог из Републичког хидрометереолошког завода Драшко Рудан.

Током дана у Српској ће бити хладно и претежно облачно вријеме, у већини крајева суво, у Херцеговини претежно сунчано уз слабљење буре.

Највиша температура ваздуха од минус 10 до минус четири, на југу око нуле, а на планинама око минус 14 степени Целзијусових.

Сутра ће у Републици Српској јутро бити хладно уз мраз који ће бити јачи на истоку, а преовладаваће облачно и тмурно вријеме, нарочито на западу и сјеверу уз слаб снијег, а на истоку снијег само понегдје, док ће на југу бити мало до умјерено облачно.

Током дана, очекује се дјелимично разведравање и понегдје сунчани интервали, уз слаб, претежно западни вјетар, на југу слаба бура.

Јутарња температура ваздуха биће од минус 17 до минус 12, на планинама до минус 20, на југу до минус шест, а највиша дневна температура од минус седам до минус два, на југу око два, на планинама око минус 11 степени Целзијусових.

У четвртак ће бити хладно јутро, на планинама јачи мраз, а током дана очекује се пораст температуре и послије ледених дана температура ће прећи у “благи плус”. Јутарња температура ваздуха биће од минус 13 до минус седам, а највиша дневна од нула до четири, на југу око седам, а на планинама око минус четири степена Целзијусова.

Преовладаваће промјенљиво облачно, током дана суво вријеме, а током ноћи наоблачење са сјевера које ће донијети слаб снијег, понегдје и ледену кишу.

У петак, 13. јануара ујутро ће бити облачно са кишом која се може ледити на тлу, а на вишим предјелима са снијегом, док ће током дана доћи до захлађења и преласка кише у умјерен и јак снијег.

Према вечери све хладније. Температура у јутарњим часовима од минус три до минус један, на планинама до минус шест, а највиша дневна од нула до три, на југу до седам степени Целзијусових.

У суботу, 14. јануара ујутро биће облачно и хладно са снијегом, а током дана биће умјерено до претежно облачно и суво.

Температура у јутарњим часовима од минус шест до минус два, у вишим предјелима око минус 17, а највиша дневна од минус три до два, на југу до пет степени Целзијусових.

У недјељу, 15. јануара очекује се хладно вријеме, углавном претежно облачно и суво./glas srpske/.

PODIJELI