Фјурију одузимају лиценцу и појасе?

0
2518

Шампион свијета у тешкој категорији Тајсон Фјури могао би да остане без лиценце и титуле због конзумирања кокаина.

Дан након што се други пут повукао из реванша са Владимиром Кличком “због здравствених проблема”, медији су пренијели вијест да је Британац био позитиван на кокаин.

Фјури је у међувремену истакао да се повлачи из бокса те да му је кокаин помогао код депресије, а то би могло да га кошта највећег успјеха у каријери.

Генерални секретар Боксерског савеза Британије (BBBofC) Роберт Смит је рекао да је конзумирање кокаина противзаконито у Британији и да ће та организација да поступи у складу с тим.

Раније је најављено да он неће бити суспендован, али WBO и WBA асоцијације, чије појасеве Фјури посjедује, нису се оглашавале о могућем одузимању титула.

WBO и WBA нису владајућа тијела свјетског бокса, али могу да одузму Фјурију појасеве или прогласе титуле упражњеним.

“Наш посао су лиценце и у теорији, ако га ми суспендујемо, они неће имати другог избора осим да му одузму титуле јер онда не би могао да их брани, зар не. Не можете да одузмете лиценцу некоме без процедуре, ако се уопште одлучимо на такав корак, рекао је Смит.

Фјури је непоражен у 25 професионалних борби, а у новембру прошле године је окончао 11 година доминације Украјинца Кличка савладавши га у Диселдорфу на бодове.

Он је тада постао власник WBA, WBO, IBF, IBO и Ринг појаса, али му је убро одузет IBF јер због обавезног реванша са Кличком није могао да се бори са изазивачем у тој верзији Вјачеславом Глазковом.

PODIJELI