Spremite se za jaku zimu, još danas toplo, već sutra će pucati…

0
2535

Sinoptička situacija: Polje visokog pritiska je na jugu Evropem, a niskog na sjeveru. Iznad našeg refiona jača zonalno strujanjem a krajem dana se visinska dolina spušta sa sjevera ka Balkanu i donosi promenu vremena. Uz priticanje sve hladnijeg vazduha.

Vrijeme: jutro prohladno i ponegdje sa maglom, tokom dana sunčano i prijatno toplo. Uveče kiša krajnjem zapadu, a u noći na sjeveru.

Jutro hladno i promjenjljivo oblačno, na istoku i jugu pretežno vedro, oko rijeka i po kotlinama na zapadu i istoku sumaglica i magla. U višim predjelima na istoku umjeren mraz. Tokom dana sunčani periodi uz prijatno vrijeme i postepeno naoblačenje sa zapada. U pojedinim mhestima na jugoistoku, gde će se magla duže zadržati tokom dana, biće hladno. Predveče na zapadu počinje slaba kiša, a u noći ka petku i na sjeveru.

Vjetar slab jugozapadni i zapadi, popodne u skretanju na sjeverni.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 8°C do 13°C, na jugu malo toplije, u mestima sa maglom i na planinama od 3°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU ZA DANAS 25.12.2014

Jutro sveže i vedro, a tokom dana prijatno toplo i sunčano uz postepeno naoblačenje popodne. U noći ka petku počinje slaba kiša. Vetar slab jugozapadni ili promenljiv. Jutarnja temperatura vazduha oko 0°C, a najviša dnevna oko 12°C.

Dežurni sinoptičar: Igor Kovačić

ažurirano 25decembra u 0630 časova

  

U petak: (26.decembar):

Zahlađenje sa kišom koja brzo prelazi u susnežicu i slab sneg. Padavine će se premeštati od severa i zapada ka istoku i jugu. Količina padavina će biti mala pa se očekuje manji snežni pokrivač. Biće i vetrovito uz jak severni vetar. Jutarnja temperatura vazduha od -3°C do 2°C, u višim predelima od -6°C, na jugu 5°C. Najviša dnevna temperatura od 0°C do 4°C, na jugu do 8, a u višim predelima od -2°C. Popodne i uveče dalji pad temperature.

Dežurni sinoptičar: Milica Đorđević

U subotu: (27.decembar):

U subotu ujutru hladno, u centralnim i istočnim predelima slab sneg, na zapadu i severu suvo. Tokom dana i na istoku prestaju padavine, i u većini predela će biti suvo i prohladno vreme uz novo naoblačenje sa zapada. Uveče će početi da jača južni vetar. U noći počinju padavine: na jugu kiša a na zapadu sneg. Jutarnja temperatura vazduha od -5°C do -2°C, u višim predelima od -8°C, na jugu +1°C. Najviša dnevna temperatura od -2°C do 3°C, na planinama od -5°C, na jugu do 6°C.

Dežurni sinoptičar: Milica Đorđević

U nedelju: (28.decembar):

Jake i obilne padavine! Na jugu tokom jutra jaka kiša, a na zapadu sneg. Sneg će brzo zahvatiti i ostale predele i doći će do naglog porasta snežnog pokrivača. Duvaće i jak južni vetar. U visokoj Hercegovini će duvati oluni vetar i padaće jak sneg pa se ovim predelima očekuju mećave i vejavice. Jutarnja temperatura vazduha od -5°C do -2°C, u višim predelima od -7°C, na jugu +2°C. Tokom prepodneva temperatura će malo porasti i najviša dnevna će iznositi 1°C do 5°C, na jugu oko 9°C, u višim predelima malo ispod nule, a tokom dana uz zahlađenje temperatura će naglo opasti.

Dežurni sinoptičar: Milica Đorđević /RHMZ RS/

 

PODIJELI