Prnjavorčanima najviše medalja na Kupu “Mala Evropa”

0
2075

DŽudo klub “Soko M” iz Prnjavora ukupni je pobjednik Petog međunarodnog džudo turnira održanog u ovom gradu, na kojem je nastupilo 580 takmičara.
Drugo mjesto pripalo je “Hercegovcu” iz Mostara, a treće rumunskom DŽudo klubu “Focusani”.

DŽudo klub “Soko M” bio je i domaćin ovog turnira na kojem su nastupili takmičari iz Srbije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Holandije, Rusije, Poljske i BiH.

Trener DŽudo kluba “Soko M” Bojan Milijaš kaže da je iz godine u godinu sve veći broj klubova i takmičara koji učestvuju na turniru. “Raduje velika podrška opštine, prijatelja kluba i sponzora, a ove godine prvi put imali smo i podršku japanske Ambasade u BiH”, istakao je Milijaš.

Turniru je prisustvovao i zamjenik ambasadora Japana u BiH Majazaki Kazamansa koji je podsjetio da je džudo tradicionalni japanski sport, te je izrazio zadovoljstvo što je na jednom mjestu vidio veliki broj sportista koji poznaju ovu borilačku vještinu.

Načelnik opštine Siniša Gatarić kaže da je ovo jedan od turnira koji Prnjavor predstavlja u najboljem svjetlu, jer dolazi i učestvuje veliki broj sportista iz brojnih zemalja.

On kaže da za jedno takmičenje nije važno samo postići dobar sportski rezultat. “Mnogo je važnije da se ljudi sastanu, druže i odu sa spoznajom da je Prnjavor otvorena sredina u kojoj su uvijek dobrodošli”, rekao je Gatarić. /srna/

PODIJELI