PRNJAVOR: OTKRIVENA SPOMEN-PLOČA ZA OSAM POGINULIH BORACA

0
1308

Spomen-ploča sa imenima osmorice boraca iz Mjesne zajednice Kremna – Lužani u opštini Prnjavor, koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, otkrivena je danas na kapeli u mjesnom groblju.
Nakon osveštanja i parastosa, protonamjesnik Duško Drinić istakao je, obraćajući se porodicama poginulih koje su izgradile spomen-ploču, da je i u Svetom pismu zapisano da nema veće žrtve od one koju čovjek učini položivši život za drugoga.

“Ovih osam boraca su za stvaranje Republike Srpske žrtvovali ono najvrijednije – svoj život. Neka im duša počiva gdje su duše pravednih, a porodicama neka Bog da utjehu i snagu da se kroz život izbore sa velikim bolom”, rekao je Drinić.

On je poručio da sjećanje na upokojene borce treba biti sveta dužnost i obaveza.

Otkrivanju spomen-ploče prisustvovao je i Pero Rudonjić, otac dva poginula borca, koji kaže da je porodicama, a posebno majkama, i danas teško da se suoče sa činjenicom da su izgubile svoje najmilije, ali da još više boli nebriga društva prema ovim porodicama.

“Nije nama teško što nemamo sredstava za život, već što nedostaje poneka utješna riječ, što niko ne dolazi da upita kako smo”, kaže Rudonjić.

srna

PODIJELI