Lukanović – Tomaš pokušao da zloupotrijebi manifestaciju koja ima memorijalni karakter.

0
1713

“Zaprepašteni smo izjavom Darka Tomaša povodom saopštenja FK „Polet“ iz Smrtića, u kome se ukazuje na njegov pokušaj da zloupotrijebi manifestaciju koja ima memorijalni karakter.

Pokušavajući da svoju nemoralnu namjeru opravda navodnom nebrigom opštinske vlasti, gospodin Tomaš samo potvrđuje želju da prikupi jeftine političke poene.
Potpuna je neistina da opštinska vlast ne podržava prnjavorski sport. Naši sportski kolektivi i manifestacije se finansiraju iz budžeta opštine kroz Program razvoja sporta na području opštine Prnjavor i nijedan zahtjev koji je došao od strane sportskih kolektiva nije dobio negativan odgovor.
Rezultati takvog načina rada ogledaju se i u uspjesima prnjavorskih sportista, a posebno ostvarenje i naš ponos je to što je najbolji sportista Republike Srpske za 2015. godinu Prnjavorčanka Nataša Vidović.
Gospodin Tomaš, kao bivši sportista i direktor važne republičke institucije, u posljednje četiri godine uopšte nije pokazao želju da na bilo koji način pomogne prnjavorski sport.
Sportisti grada Prnjavora nisu zaboravili da je gospodin Tomaš, dok je bio načelnik opštine, unazadio sport u Prnjavoru suspendujući rad Sportskog saveza, te da je dijelio sredstva za sport netransparentno, po direktivama stranačkih šefova, često više klubovima i manifestacijama van naše opštine. Nije zaboravljena ni njegova velika bruka, jer je prekinuo dugogodišnju tradiciju izbora sportiste godine opštine Prnjavor.
Nažalost, nismo iznenađeni ovakvim istupom, jer je poznato da gospodin Tomaš svoju nesposobnost pokušava da prikrije prebacivanjem odgovornosti na druge, što je radio i kao neuspješan načelnik opštine, a i kao direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

PREDSJEDNIK
SKUPŠTINE OPŠTINE
Borko Lukanović

PODIJELI