Maša će dostići slavu Dugouška!!

Maša će dostići slavu Dugouška!!

SHARE

 

Neprocenjivo je biti deo nečijeg detinjstva, baš kao što je Nikola Simić kao Duško Dugouško obeležio naše, kaže Jovana Jelovac Cavnić (30).

„Maša i medved“: Trenutno najpopularniji animirani film

Ova glumica je pozajmila glas Maši u trenutno najpopularnijem crtaću „Maša i medved“.
Jovana je završila studije glume u Novom Sadu pre sedam godina i otad radi u dečjim pozorištima, a poslednje četiri godine sinhronizuje crtane filmove.
– Za taj posao je potrebna specifična glumačka veština. Davati glas i život animiranim likovima zahteva mnogo energije, ideje, kontrole i nekog ličnog pečata. Mi glumci i te kako pravimo grimase i pokrete dok sinhronizujemo, iako znamo da se to ne vidi, ali upravo to daje istinitost našim junacima koju mališani prepoznaju – kaže Jovana.

Kaže da ima iskustva sa monodramama, ali joj je ova sinhronizacija ipak bila veliki izazov.
– Nisam imala partnera za sinhronizaciju, a Maša je lik koji često peva. To je zahtevalo poseban pristup. Ipak, nisam je dugo tražila, osećam kao da je ona pronašla mene – priča Jovana.
– Gotovo sam sigurna da će se i mog glasa mnoga deca sećati zahvaljujući neodoljivoj Maši. Ovaj projekat mogu nazvati svojom ličnom kartom – kaže Jovana.Ona teži da njen glas obeleži nečije detinjstvo.
Osim što vežba na poslu, glumica i kod kuće ima dobar trening. Sinu Andriji (4) redovno čita bajke i glasom dočarava likove jer, kako kaže, „možda mamu neće poslušati, ali junake hocu”.BLIC

Nema komentara

KOMENTARIŠI