Ne možete da zaspite od vrućine?

Ne možete da zaspite od vrućine?

SHARE

Pokušajte večeras nešto od ovoga, možda vam pomogne.

 

Probajte da se ne nervirate

Dovoljna je muka to što ne možete da zaspite, ako se budete još i nervirali zbog toga, samo ćete podići temperaturu tela i biće vam još gore. Dakle, mirno lezite i pokušajte da prihvatite činjenicu da su vrućine tek počele i da će vam biti potrebno neko vreme da se naviknete. Ako uspete da se opustite, bićete korak bliže cilju – padanju u san.

 

Sećate se ventilatora?

Klime su ih nepravedno potisnule, mnogo je prijatnije spavati u sobi u kojoj radi ventilator, nego u onoj u kojoj “duva” klima.

 

Ohladite posteljinu

Pre odlaska u krevet, spakujte jastučnicu i čaršave u kese, pa ih na kratko stavite u zamrzivač. Kad legnete u ovako “osveženu” posteljinu, brže ćete zaspati.

Ne divljajte sa hranom i pićem kasno uveče

Generalno nije pametno jesti i piti alkohol pre spavanja, ali leti to podnosimo još teže. Poslenji obrok neka bude bar dva sata pre odlaska u krevet.

Koristite pamučnu posteljinu

Pamučne tkanine su lagane i prozračne, omogućavaju koži da diše. Svila, saten i “mešavine” neka sačekaju jesen.

 

Neka vam tokom noći čaša vode bude pri ruci

Ali, nemojte se nalivati tečnošću pre odlaska na spavanje jer ćete onda u toku noći svaki čas ustajati da biste otišli do toaleta.

 

Tuširajte se mlakom vodom

Čak i ako vam hladan tuš zvuči primamljivo, bolje je da voda bude mlaka. Suviše hladna će vas razbuditi, i – zbogom spavanju. Mondo/Press rs

 

Nema komentara

KOMENTARIŠI