Pronađen rudar koji je pod zemljom preživio čak 17 godina

Pronađen rudar koji je pod zemljom preživio čak 17 godina

SHARE

Grupa rudara iz zapadne pokrajine Dzhinjang su bili nevjerovatno iznenađeni kada se u starijem dijelu rudnika iskopali čovjeka koji je bio ŽIV! Taj dio nije posjećen još od potresa koji je pogodio to područje.

Sretni čovjek je Cheung Wai, 59-godišnjak koji je bio u prilično lošem stanju. Hitna pomoć ga je prebacila odmah u najbližu bolnicu na preglede fizičkog i psihičkog stanja.slucaj cheung, prezivljavanje, zatrpam , p

Cheung je ostao zarobljen sa 118 mrtvih tijela svojih kolega rudara, kada je potres od 7,8 magnitude pogodio regiju i izazvao pucanje drvenih konstrukcija koje drže u tunel. Cheung je uspio preživjeti jer je ventilacijski otvor nekako ostao povezan s površinom, dopuštajući mu da diše čist zrak.

Uspio je preživjeti jedući velike zalihe riže i vode, koje su uvijek ostajale u slučaju takvog stanja. Cheung je obogatio svoju prehranu štakorima i mahovinom.

Iako nije mogao ni da zamisli da će doći do toga, s vremenom je morao početi jesti neke od svojih kolega, ali mu savjest nije to dozvoljavala pa je tako zakopao većinu njih.

Slučaj Cheung ostaje jedinstven zbog činjenice da je bio u mogućnosti ostati živ toliko dugo.

Nema komentara

KOMENTARIŠI