Umjesto kompjuterom usrećite dijete zaboravljenim igrama

Umjesto kompjuterom usrećite dijete zaboravljenim igrama

SHARE
?????????????????????????????????????????????????????????

Umjesto da igraju igrice na kompjuteru, svako dijete će biti srećnije i zdravije na svježem proljećnom vazduhu. Zašto ne bi igrali školicu – zabavnu igru koja je dobra za motoriku tijela, jačanje mišića i socijalnu integraciju? Ukoliko ste zaboravili kako se to radi, evo malog podsjetnika.
Na betonu nacrtajte prvu kockicu, iznad nje drugu, a zatim dvije iznad, pa opet jednu… i tako do deset. Potom upišite u svaku kućicu broj, a da bi ljepše izgledalo, neka svaki bude ispisan drugom bojom. Pronađite pogodan kamenčić, ni mali ni velik, najbolje da bude pljosnat.

Prvi učesnik baca kamen u polje jedan, zatim na jednoj nozi skakuće od prvog do posljednjeg, ali tako da ne gazi linije, u povratku uzima kamen i vraća se na početak. Po istom principu mora da pogodi i pređe drugu kockicu, pa treću…

Ukoliko za vrijeme igre spusti drugu nogu, pogodi polje koje nije na redu ili stane na nacrtani okvir, predaje kamen drugom učesniku i tako u krug. Kada se pređe prvi nivo, može da se skače obema nogama, da se igra žmureći ili da se kamen baca unatraške.

 novosti

Nema komentara

KOMENTARIŠI