Uprava FK “Polet” Smrtići upozorava na političku zloupotrebu

Uprava FK “Polet” Smrtići upozorava na političku zloupotrebu

SHARE

Uprava Fudbalskoj kluba “Polet” Smrtići obavještava javnost da ne stoji iza načina organizovanja 20.Memorijalnog turnira koji će biti održan 14.avgusta 2016. godine u Gornjim Smrtićima, a preko koga se pokušava vršiti politička promocija kandidata SNSD-a za predstojeće lokalne izbore.

Turnir se već 19 godina održava u čast poginulim borcima Vojske Republike Srpske, više od 15 godina je bio humanitarnog karaktera i nikada, kao takav, nije bio u funkciji bilo čijih predizbornih političkih kampanja.

Ove godine, neovlaštena grupa članova Kluba, koji politički pripadaju SNSD-u, je zloupotrijebila ime kluba i ovaj memorijalni trurnir za političku promociju kandidata SNSD-a, koji se nalaze na listama za odbornike i za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Na taj način obezbjrijeđuju žrtvu poginulih boraca i vrijeđaju dostojanstvo članova njihovih porodica, jer se borci VRS nisu borili za interese bilo kog pojedinca ili bilo koje političke partije, nego za interese Republike Srpske.

O moralu pojedinaca koji sport zloupotrebljavaju u političke svrhe, kao i onih koji su pristali da na ovakav način budu politički promovisani ne treba komentarisati, sam čin dovoljno govori, navodi se u saopštenju iz FK “Polet” Smrtići koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora Kluba Brnaislav Đurić.

Nema komentara

KOMENTARIŠI