Zbog kvara na autobusu otkazan dolazak Ukrajinaca VIDEO

0
331
ПРЊАВОР, 29. ЈУНА /СРНА/ - Учесници манифестације "Украјина у срцу мале Европе" Украјинско културно-умјетничко друштво /УКУД/ "Tарас Шевченко" Прњавор, Српско просвјетно-културно друштво "Просвјета" Прњавор, КУД "Свилен Конац" Насеобина Лишња и УКУД "Червона калена" Насеобина Лишња.

Dolazak 300 Ukrajinaca iz više ukrajinskih gradova u Prnjavor na manifestaciju “Ukrajina u srcu male Evrope” otkazan je zbog kvara na autobusu.

Ukrajinci su nakon nastupa na Hvaru stigli do Zagreba, gdje se na jednom od šest autobusa dogodio kvar.

Ivan Nešić, u ime organizatora manifestacije, rekao je da je zbog procedura na granici svih 300 Ukrajinaca moralo ostati u Zagrebu.

“Ova posjeta, kao i kulturni program, pripremani su nekoliko mjeseci. Bilo je predviđeno da nastupi njihovih devet i naša četiri kulturno-umjetnička društva /KUD/. U situaciji u kojoj smo se našli odlučili smo da se program ipak održi uz učešće domaćih društava”, rekao je Nešić.

U programu na gradskom trgu nastupili su domaćin manifestacije Ukrajinsko kulturno-umjetničko društvo /UKUD/ “Taras Ševčenko” Prnjavor, Srpsko prosvjetno-kulturno društvo “Prosvjeta” Prnjavor, KUD “Svilen Konac” Naseobina Lišnja i UKUD “Červona kalena” Naseobina Lišnja.

Nastupu je prethodio defile učesnika ulicama grada, od Ukrajinske crkve do Trga.

SRNA

loading...
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here