Акција “С љубављу храбрим срцима” 27. децембра

0
2132

Хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима” ове године усмјерена је на изградњу Центра за превенцију развојних тешкоћа за мајку и дијете и биће одржана 27. децембра у згради Владе Републике Српске у Бањалуци.

Исте вечери ће на Тргу Републике за дјецу са тешкоћама у развоју наступити домаће и регионалне музичке звијезде.

Ово, седмо по реду донаторско вече организује се под покровитељством предсједника Републике Српске, а Центар би требало да буде адреса за сву дјецу из Српске која одрастају са тешкоћама у развоју, као и за њихове родитеље.

“Они ће у Центру добити пријатеље, одговарајућу дијагнозу, подршку и помоћ, као и континуираног партнера за упоран и ефикасан рад на превазилажењу свих изазова у развоју дјеце”, наводи се у саопштењу Центра за едукацију “Твоја ријеч”.

Према дефиницији Свјетске здравствене организације, дијете са тешкоћама у развоју није у могућности да постигне или одржи задовољавајући ниво здравља и развоја, а његово здравље и развој могу знатно да се погоршају без додатне подршке.

Узроци тешкоћа у развоју могу бити генетске предиспозиције, а могу се јавити и као посљедица тешког материјалног стања, недоступности здравствене заштите, нередовне и лоше прехране, те неадекватног пребивалишта.

Сви заинтересовани да дају допринос циљу хуманитарне кампање “С љубављу храбрим срцима” могу се о акцији информисати и на друштвеним мрежама и интернету.

Извор: СРНА

PODIJELI