Давид СТАНИШИЋ,кандидат Теквондо савеза Републике Спрске – ПОБЈЕЂУЈЕ РИВАЛЕ И ПОВРЕДЕ

0
735

За познаваоце прилика у теквондо спорту Републике Српске пласман Давида Станишића на листу кандидата за Избор спортисте године, не представља изненађење. Иза овог 18.огодишњег матуранта Машинске школе у Прњавору је изузетно успјешна талмичарска сезона. Иако је још у категорији јуниора, Давид се огледао и у сениорском друштву, а посебно памти тријумф на екипном првенству Републике Српске, одржаном у Зворнику.

-Са звањем јуниора, пружена ми је прилика да у посљедњој борби мој исход одлучује о звању клупског шампиона Републике Српске. Био сам под великим оптерећењем, свјестан одговорности које сам се прихватио. Савладао сам противника и донио одлучујући поен нашем клубу за шампионско звање. То је остварење које се не заборавља, каже Станишић.

Овај младић члан је Теквондо клуба „Прњавор“ веч 11.годину, па је прошао кроз све старосне категорије овог колектива.

-Почео сам тренирати када сам имао тек седам година. Много су ме привлачиле борилачке вјештине, а избор је пао на теквондо. Имао сам срећу да од почетка тренирам код изузетног стручњака Бранислава Његована, коме сам најзахвалнији за досадашње резултате. Имамо добре услове за рад и здраву атмосферу у колективу. Уз то, школу похађам у пријеподнервној смјени, па ми остаје довољно времена да до вечерњих тренинга учим школско градиво

Најтежи период било је вишемјесечно одсуство са борилишта.

-Доживио сам тежу повреду леђа, због чега сам паузирао пуних девет мјесеци. Пратио сам тренинге са трибине наше дворане и прижељкивао дан када ћу се вратити у „активну спортску службу“,односно нове наступе. Дочекао сам тај период и освојио титуле сениорског првака Републике Српске у борбама и формама, док сам на првенству Босне и Херцеговине стигао до златне и сребрне медаље. Постао сам и кадетски првак Србије, истиче будући машински техничар из Прњавора.

КАЛЕНДАР

Тренинзи прњаворских теквондоиста настављају се и током зимских мјесеци,а први званични наступи у наредној години биће у Словенији и Суботици. Потом, почетком марта слиједи Теквондо турнир, “Опен Прњавор“, који већ годинама окупља више од 400 бораца из десетак европских земаља. За Станишића ће то бити нове прилике да још више обогати своју колекцију медаља,пехара и других признања.

УЗОРИ

-Учио сам на тренинзима и од старијих другара из клуба, а посебно од мог узора, Бојана Малешевића, који је својевремено проглашен за спортисту године наше општине. Основни рецепт за успјех је упорност , самоодрицање и љубав према спорту. Својевремено, као првачић, одабрао сам ову борилачку вјештину и никада се нисам због тога покајао. Напротив, лијепо ми је на тренинзима, а посебан ужитак су борбе. Поносам сам на чињеницу да се и моје име нашло на листи потенцијалних кандидата за избор спортисте године наше Републике, каже Станишић.

(prnjavorlive.info/Бране Радуловић)

PODIJELI