Лазански: Више неће бити опречног односа Срба у Сарајеву и Бањалуци

0
512
Војнополитички аналитичар Мирослав Лазански оцијенио је да је побједа Милорада Додика за српског члана Предсједништва БиХ гаранција опстанка Републике Српске, а да је најважније то што више неће бити опречног односа Срба у Сарајеву и Бањалуци.

Лазански сматра да је “фантастичном побједом” Додика и снага око њега настављен континуитет стабилности Републике Српске.

“Више неће бити тога да Републику Српску у органима у БиХ представља неко ко је опозиција власти у Републици Српској. Те дихотомије више неће бити и та кохабитација је, на срећу, завршила”, изјавио је Лазански Срни.

Он је истакао да ће Додик као српски члан Предсједништва БиХ и Жељка Цвијановић као предсједник Републике Српске наставити да воде Српску ка њеним даљим успјесима.

“То је јако битно за српски народ у Републици Српској. Победа председника Додика гаранција је опстанка Републике Српске”, нагласио је Лазански.

Када је ријеч о побједи кандидата ДФ-а Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ, Лазански је рекао да ће Хрвати вјероватно бити огорчени и да већ сад неки пребројавају Комшићева крвна зрнца, али да је то проблем између Бошњака и Хрвата.

“Према томе, нека се они сада деверају између себе. Пошто је Комшић мултивекторски играч, снаћи ће се он. Мало једни, мало други и то је то”, сматра Лазански.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here