Макрон у дворишту резиденције направио кокошињац (ВИДЕО)

0
300

Француски предсједник Емануел Макрон лично је дочекао двије кокошке које је недавно усвојио на Сајму пољопривреде, а у дворишту Јелисејске палате обезбиједио им је нови дом – кокошињац, јављају француски медији.
Макрон са кокошком (Фото: Tanjug / Thibault Camus / Pool Photo via AP)

На видео-снимку који је Јелисејска палата у понедјељак увече објавила на друштвеним мрежама, може се видјети како двије кокошке, Агата и Маријана, стижу у двориште предсједничке палате, а добородошлицу им је пожелио – предсједник лично.

Троминутни снимак приказује Макрона како држи једну кокошку, а потом Агату и Маријану упознаје са својим псом Немом, који дјелује уплашено. Макрон, у невјерици, открива и да се кокошка може успавати када јој се глава завуче под крилом.

Уз снимак који је објављен на званичном налогу Јелисејске палате на Твитеру стоји и натпис: „Мислили сте да познајете сваки кутак Јелисејске палате? Откријте њен кокошињац и двије нове станарке: Агату и Маријану!“

Кокошке је Макрону поклонио Ив де Фушардијер, директор задруге “Fermije de Lue”.

Половином фебруара, Јелисејска палата је потврдила да ће у версајској резиденцији предсједника Француске, на иницијативу његове супруге Брижит Макрон, ускоро бити направљен повртњак.

Извор: РТС

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here