Мајски музички сусрети

0
2383

Овог викенда у Бијељини су одржани традиционални 15. по реду „Мајски музички сусрети“ у организацији Српског пјевачког друштва „Србадија“ из Бијељине. Током дводневне манифестације бијељинској публици се у 7 категорија представило 40 хорова са преко 1700 учесника.

Пред изузетно захтјевном Комисијом која је била састављена од врхунских музичких педагога, Даринке Матић-Маровић, Десанке Тракиловић, Јелене Милићевић-Тракиловић и Младена Матовића, Српско црквено пјевачко друштво „Свети Георгије“ из Прњавора представило се са четири духовне композиције и остварило запажен резултат. У свом дебитантском наступу на овом престижном такмичењу освојили су 98,2 од 100 могућих бодова, златну медаљу за квалитет извођења и изборили друго мјесто у генералном пласману.

Према ријечима умјетничког руководиоца СЦПД „Свети Георгије“ јереја мр.Радислава Нунића, под чијом се диригентском палицом хор представио бијељинској публици, остварен је запажен и хвале вриједан резултат који у умјетничком и духовном смислу много значи људима који су се прије непуне четири године први пут окупили и почели откривати чари црквене хорске музике.      „Овај успјех представља додатну мотивацију да у наредном периоду озбиљно и одговорно радимо и на тај начин допринесемо развоју духовности и културе у нашој средини“ – додао је Нунић и позвао све заинтересоване суграђане који воле ову врсту музике да им се придруже.

PODIJELI