Мушкарце више привлачи интелигенција него велике груди

0
2395

Еволуционарни биолог и професор на Кембриџу Дејвид Бејнбриџ труди се да разбије предрасуде по којима мушкарце више привлачи физички изглед жена, посебно величина груди, од њихове интелигенције.

Бејнбриџ се овом темом озбиљно позабавио и спровео низ истраживања. Према његовим речима, мушкарце привлаче интелигентне жене, за које сматрају да ће бити боље партнерке и мајке.

Џорџ Клуни дуго је излазио са фото-моделима, док се коначно није скрасио са успешном адвокатицом Амал Аламудин

Џорџ Клуни дуго је излазио са фото-моделима, док се коначно није скрасио са успешном адвокатицом Амал Аламудин

Већина мушкараца сматра и да су такве жене одгајане од стране интелигентних родитеља, што је још један разлог који их привлачи.

Кад је реч о физичком изгледу, професор истиче да је мушкарцима пожељна симетрија на женином телу, јер то говори да је партнерка здрава и да има добре гене.

Баш из тог разлога, тврди Бејнбриџ, велике груди и нису толико пожељне мушкарцима јер су често асиметричне. Припадницима јачег пола нису привлачне толико ни дуге ноге, јер често умеју да буду асиметричне са остатком тела.

Осим тога, мушкарцима је такође важна виталност, а велике груди имају већу шансу да изгледају старије, а време узима већи данак него што је то случај са мањим.

„Величина груди није важна, јер оне веће често могу да буду асиметричне и да изгледају старије, а мушкарци цене младост. Праве ноге су знак генетског здравља и то је оно што привлачи мушкарце, јер су истраживања показала да су ноге нормалне дужине привлачније од оних дужих“, истиче Бејнбриџ. /RTS/.

PODIJELI