Навијачи: Кључна утакмица, подршка без клупских обележја

0
280

Српски навијачи из Аустрије позвали су да трибине стадиона у Бечу буду испуњене српским обележјима, а не клупским, поруком да великом подршком помогну екипи Слабољуба Муслина да избори пласман на Светско првенство. Утакмица квалификација за Мундијал у Русији 2018. између селекција Аустрије и Србије игра се вечерас од 20.45, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

“Помаже бог Срби. У Бечу се спрема спектакл. Пласман на СП се овде може осигурати. На корак смо од шампионата! Потребно је победити Аустрију! Ту се и ТИ питаш! ТИ имаш кључну улогу на овој утакмици. Од тебе тражимо да гласне жице оставиш на трибини као што наши Орлови остављају срце на терену! Тражимо да уредно пратиш навијање! Молим те да не облачиш клупска обележја него искључиво обележја Србије”, наводи се у прогласу који се брзо проширио друштвеним мрежама.

Даље се додаје “И ако Бог да, у Бечу ће се славити пласман на СП. Ово је Беч, ово је Србија”.

На стадиону “Ернст Хапел” очекује се око 20.000 српских навијача из Србије и широм Европе.
Аустријске власти вечерашњу утакмицу уврстиле су у сусрет високог ризика.

Више стотина полицајаца бринуће о реду и миру у и око стадиона “Ернст Хапел”.

Представници Фудбалског савеза Аустрије и полиције истичу да ће вечерашња утакмица бити за српски тим као да игра на домаћем терену, јер се очекује да ће је подржавати више од 40.000 навијача српског порекла.

Полиција указује да, пошто велики број Срба у Аустрији има аустријски пасош, није било могуће раздвојити све навијаче два тима, па ће се посебна пажња посветити безбедности на стадиону.

Велики број Срба који имају аустријско држављанство, након што су све карте за српске секторе брзо “плануле”, наћи ће се у аустријском сектору.

Најављено је, пошто се ради о сусрету високог ризика, да ће безбедносне снаге појачати претрес навијача приликом уласка у стадион.

Полиција је у приправности у више делова града, посебно у 16-ом округу, то јест улици Отакрингерштрасе, где се налази много угоститељских објеката чији су власници и гости пореклом са простора бивше Југославије.

У тој улици је у прошлости често слављена победа српске, турске или хрватске репрезентације, а понекад је долазило и до окршаја припадника тих народа.

Утакмица квалификација за Мундијал у Русији 2018. између селекција Аустрије и Србије игра се вечерас од 20.45, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here