Нови километри асфалта на дионици аутопута Бањалука-Прњавор

0
3424

Компанија “Интеграл инжењеринг” започела је асфалтирање нових километара ауто-пута “9. јануар” на дионици од Бањалуке до Прњавора, на траси од вијадукта “Маховљани” до лакташког села Друговићи, у дужини од 8,6 километара.

На дијелу трасе који се налази између петље и вијадукта “Маховљани”, односно на дијелу који ће спајати ауто-пут “9. јануар” Бањалука – Добој са већ изграђеним ауто-путем Градишка – Бањалука, у току је изградња доње конструкције трупа саобраћајница, саопштено је из предузећа “Интеграл инжењеринг”.

На другим дијеловима трасе у току су завршни радови на објектима, те радови на систему одводње и земљани радови.

Извођач радова је конзорцијум који чине фирме “Интеграл инжењеринг” Лакташи и “Гранит” Скопље, док је надзор над радовима повјерен конзорцијуму који чине двије њемачке фирме.

Из компаније “Интеграл инжењеринг” подсјећају да је изградња дионице ауто-пута “9. јануар” на правцу од Бањалуке до Прњавора почела 1. септембра 2014. године, те, ако не буде непредвиђених околности, требало би да буде завршена до краја ове године.

Укупна дужина дионице је 35,3 километра, а средином прошле године асфалтирано је првих шест километара пута на правцу од Прњавора до Бањалуке.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here