ОБАВЕЗНА ПРОЉЕТНА ДЕРАТИЗАЦИЈА

0
564


Одјељење за инспекцијске послове обавјештава становништво општине Прњавор да је, у циљу спречавања и сузбијања заразних болести, начелник општине Прњавор донио Наредбу број 01/1-510-206/18 од 13.03.2018. године, о обавезној прољетној систематској дератизацији на територији општине Прњавор.

Прољетна систематска дератизација ће бити спроведена на територији општине Прњавор у периоду од 26.03. до 22.04.2018. године, а дератизација обухвата: зграде државне управе и објекте којима газдује општина, предшколске, школске и вјерске објекте, објекте државних и приватних предузећа, објекте приватних услужних, трговинских, занатских и угоститељских радњи, стамбене објекте и индивидуална домаћинства, јавне зелене површине, обале ријека и канализациону мрежу. Дератизацију ће обављати предузеће „Санитарац“ д.о.о. Власеница.

Против предузећа и одговорних лица у предузећима, власника приватних самосталних радњи, власника стамбено-породичних зграда, носилаца станарског права, власника станова и помоћних објеката који не поступе у складу са Наредбом биће поднесене прекршајне пријаве.

Плаћања услуга дератизације ослобођена су домаћинства породица погинулих и несталих бораца и ратних војних инвалида од 1. до 4. категорије.

Примједбе и приговоре на квалитет извршене дератизације у току акције, могу се доставити Одјељењу за инспекцијске послове – инспекцији за храну и здравственој инспекцији.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here