Одбројавање до меча у Волгограду, велика подршка “орловима”

0
1412

Репрезентација Србије игра против Швајцарске меч другог кола Групе Е. Победа нашој селекцији доноси пласман у осмину финала. Сусрет почиње у 20.00 часова на Калињинградском стадиону. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети, ток меча и снимак голова (само за посетиоце из Србије) пратите на нашем порталу.

18.00 – Како се ближи почетак меча, српски навијачи у Калињинграду све су бројнији.

Навијачи Србије у Калињинграду

17.04 – У Врелу, родном месту Немање Матића верују у победу Србије.

Комшије Немање Матића верују у победу Србије

15.05 – Мешање навијача Србије и Швајцарске

Навијачи Швајцарске испред заставе Србије

Навијачи Швајцарске испред заставе Србије

14.30 – Навијачи наше репрезентације широм Калињинграда.

Навијачи Србије широм Калињинграда

Навијачи Србије широм Калињинграда

14.05 – Екипа РТС-а са навијачима Србије у Калињинграду.

13.30 – Иако је до утакмице остало више од шест сати, навијачи Србије и Швајцарске већ су спремни и окупирају улице и тргове око стадиона у Калињинграду…

Српски навијачи у Калињинграду

Српски навијачи у Калињинграду
Навијачи Швајцарске

Навијачи Швајцарске

Утакмица између Србије и Швајцарске има изузетан значај за оба тима. Ако победи, наша репрезентација обезбеђује учешће у осмини финала, док бисмо у случају нерешеног резултата или пораза морали да се “вадимо” против Бразила у последњем колу. С друге стране, Швајцарска победом долази на праг пласмана у нокаут фазу, али чак и ремијем наш противник задржава шансе за даљи пласман.

Србија у овај меч улази након победе у првом колу над селекцијом Костарике (1:0), док су Швајцарци у првом колу играли нерешено са Бразилом (1:1).

Швајцарска има изузетно искусну екипу која дуго игра заједно, имају сјајног селектора и само једном су изгубили у претходна 23 меча, не рачунајући пораз после једанаестераца на Европском првенству пре две године.

Ипак, репрезентација Србије не размишља о игри на један бод јер би он врло вероватно био недовољан за пролаз у наредну фазу. Има наша селекција своје адуте и своју рачуницу за овај меч.

Србија против Швајцарске, меч за осмину финала

Србија против Швајцарске, меч за осмину финала

Наша селекција очекује велику подршку са трибина, много навијача већ је у Калињинграду, поред тога најављено је неколико чартер-летова за петак. Домаће становништво такође ће навијати за Србију.

“Швајцарска је доста добро поткована тактички, дуго играју заједно, селектор је дуго са њима и то су важне ствари. Знамо њихове врлине, али и мане. Добро смо их простудирали, биће жестоко”, рекао је селектор Младен Крстајић на конференцији за медије у Калињинграду. Он поручује да су сви играчи здрави и орни за вероватно одлучујући дуел.

“Атмосфера је одлична. Имам дрим тим у свлачионици”, истиче селектор. Како је нагласио, не занимају га тензије које дижу швајцарски репрезентативци рођени на Космету.

“Никада у утакмицу не улазим да освојим само бод, увек идем на победу. Наравно, није увек могуће победити. Ми смо свесни да су они јака репрезентација и можда фаворити у овом дуелу. Сами знате да су на Фифиној ранг-листи на шестом месту, ми смо 34, тако да их поштујемо, али исто тако знамо и своје квалитете”, рекао је Немања Матић.

“Мислим да су они благи фаворити, али ми ћемо покушати да победимо”, рекао је Душан Тадић.

“Нисам очекивао да ће узети бод Бразилу, али то не мења наш однос према утакмици и противнику”, додао је Лука Миливојевић.

Сусрет почиње у 20.00 часова на Калињинградском стадиону.

PODIJELI