Пас га упуцао током лова

0
789

Чарли је и даље добар пас, каже његов власник, Сони „Текс“ Гилиган тек неколико дана након што га је његов мешанац упуцао из сачмаре током лова. Да, и то је могуће.

Гилиган, који живи у округу Доња Ана у Новом Мексику, објаснио је за Лас Крусис сан њуз како га је Чарли, његов 60 килограма тежак мешанац, упуцао када је ишао у лов на зечеве.

Док је возио свој пик-ап у возилу са њим била су и његова три пса, Скутер, Каубој и, већ познати „лак на обарачу“ Чарли.

„Заглавила му се шапа на обарачу, па сам се нагнуо да му је склоним, али је склизнуо са седишта и повукао ороз. Била је случајна несрећа“, каже Гилиган.

Тексова друга два пса, Скутер (напред) и Каубој

Тексова друга два пса, Скутер (напред) и Каубој

Пуцањ из сачмаре, која је стајала на задњем седишту, прошао је кроз седиште и погодио га у леђа, поломивши неколико ребара и узрокујући још доста озбиљних повреда.

Срећом, другом руком успео је да дохвати телефон и позове хитну помоћ, која га је хеликоптером превезла у болницу.

Прошао је кроз неколико операција и неко време био у критичном стању, али лекари мисле да ће се потпуно опоравити.

У изјави за медије, у шали се пожалио да су Чарли, Скутер и Каубој после несреће послати у „затвор“ – локални центар за збрињавање животиња.

„Јадни Чарли, добар је пас. Шериф ми је касније рекао да су само са Каубојем имали проблема. Друга двојица су били добри. Чарли је газда, али је нежан“, наводи Гилиган.

PODIJELI