ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ У ЦИЉУ ОТВАРАЊА НОВИХ РАДНИХ МЈЕСТА

0
1210

Данас је у просторијама Општине Прњавор потписан  Меморандум о сарадњи представника Општине Прњавор, Центра Средњих школа „Иво Андрић“, Завода за запошљавање Републике Српске, Агенције за развој предузећа „Еда“, те компанија „Топлинг“ д.о.о. и „Тривас“ д.о.о.

Општи  циљ пројекта је повећана усклађеност понуде и потражње на тржишту рада у Прњавору, док је специфични циљ успостављање функционалног партнерства које би, кроз континуирано провођење активних мјера, обезбиједило нова радна мјеста на подручју општине Прњавор.

„Начин на који ми можемо помоћи овом пројекту јесте да понудимо нашим ученицима потребна и атрактивна занимања која могу допринијети развоју привреде“, истакла је директор Центра средњих школа „Иво Андрић“ Мирела Милијаш и додала да је кроз овај пројекат најбитније побољшати техничке капацитете за извођење практичне наставе.

Директор фирме „Топлинг“ д.о.о. Дарио Агостини нагласио је да је сваки вид сарадње између општине и привредника пожељан, нарочито у контексту запошљавања.

„Очекујем да ће данашње потписивање уговора допринијети новом запошљавању и сматрам да сви заједно морамо радити на томе“, истакао је Агостини.

Замјеник начелника општине Прњавор Славиша Миланковић изразио је задовољство добром сарадњом са Агенцијом за развој предузећа „Еда“.

„Општина Прњавор ће, у оквиру Привредног савјета унутар кога функционише Савјет за запошљавање, кроз анализирање и координацију дати свој допринос овом пројекту“, навео је Миланковић.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here