Прњаворчанин Александар Субић на прозивци у Борцу БЛ

0
2971

Након прозивке фудбалера Борца, која је обављена јутрос у клупској свлачионици и којом су званично почеле припреме за прољећни дио сезоне, представницима медија обратили су се предсједник Управног одбора Драшко Илић, првотимац Александар Субић, те шеф стручног штаба Винко Мариновић.

Наше амбиције су наставак стабилизације ФК Борац који се у прошлој полусезони борио са бројним недаћама и великим бројем пресуда које су доводиле у питање такмичење готово прије сваког кола. Поносно могу да истакнем да смо упркос свему одржали клуб без значајне помоћи било кога. Имали смо и трансфере који су допринијели бољем стању а и сада имамо интересовања за Борчеве фудбалере. Када бисмо размишљали само о такмичењу не бисмо се одрекли никога, али у циљу сзабилизације имаћемо сигурно и одлазака у надам се значајне и добре клубове, а Борац ће доћи до средстава којима ће мирно ући у прољећни дио првенства. Нема оптерећења за шефа стручног штаба и играче али надамо се добрим резултатима. Ту је и куп БиХ у којем се надамо да можемо остварити запажен резултат. Ја се надам, ако се то деси, да ћемо у том времену имати и интересе неких других људи, не само управе клуба која се сама носи са свим овим, надам се да ће то мотивисати и неке друге који ће се позабавити са професионалним клубовима који остваре такве резултате. Уз подршку нас који желимо да обезбиједимо услове да Борац игра у европским такмичењима, надам се да ћемо имати и подршку Града Бањалука и Владе РС и свих оних који живе овдје и привређују – рекао је Илић, који се осврнуо и на клупска дуговања.

– Борац нема препрека за такмичење. Имамо неколико пресуда бивших играча који нису имали разумијевања и тужили су свој клуб. Прошле године смо ријешили око 700 000 КМ таквих пресуда и дуговања и ништа не може да нас лимитира да се такмичимо. Овог тренутка сва та потраживања износе око 218 000 КМ, а ту имамо и патриоте Борца који имају разумијевања и с којима можемо направити и договор о репрограму, али имамо и оних играча који су остварили своју каријеру овдје и онда нас тужили. Надам се да ћемо их исплатити, али онда и затворити врата Борца таквим људима.

Александар Субић: Окупили смо се данас у добром расположењу. Сутра имамо љекарске прегледе, прекосутра тестирања и почињемо са тренинзима сљедеће седмице. Овдје ћемо бити двије седмице а онда идемо у Новиград на припреме. Било је понуда за прелазак у други клуб, али ништа од тога није било конкретно. За сада остајем ту, а ако буде понуда у договору с клубом договараћемо се око наставка сарадње или трансфера.

subic

Винко Мариновић: Волио бих да као тренер што прије знам дефинитиван играчки кадар на који могу да рачунам. У наредних пар дана водиће се разговори, постоји и политика клуба и волио бих да врло брзо имам екипу. Вјероватно ће бити одлазака и долазака. Играчи су имали неке своје жеље и циљеве, видјећемо како ће се то договорити са клубом. Сигурно ће бити долазака али они ће зависити од одлазака, наравно да ћемо покривати на тим мјестима гдје неко оде. Клуб није у неким финансијским могућностима да би се могли нешто појачати према неким мојим жељама, али пратићемо клупску политику и правити екипу према задацима који је дао Управни одбор. Оптималан број играча је око 23 играча, толико би требало да иде на припреме. фк Борац Бањалука

PODIJELI